[fusion_builder_container type="flex" hundred_percent="no" equal_height_columns="no" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" background_position="center center" background_repeat="no-repeat" fade="no" background_parallax="none" parallax_speed="0.3" video_aspect_ratio="16:9" video_loop="yes" video_mute="yes" border_style="solid"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" layout="1_1" background_position="left top" border_style="solid" border_position="all" spacing="yes" background_repeat="no-repeat" margin_top="0px" margin_bottom="0px" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" center_content="no" last="true" hover_type="none" first="true" background_blend_mode="overlay" min_height="" link=""][fusion_text hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" sticky_display="normal,sticky" animation_direction="left" animation_speed="0.3"]
Alzheimer Tedavisi Fiyatları 2023
Alzheimer hastalığı; bunama yani diğer adı ile demans kategorisinde değerlendirilen bir rahatsızlıktır. Zaman içerisinde gerçekleşen birtakım olgular beyindeki hücrelerin çevresinde beta amiloid plakların oluşmasına sebep olur ve bağlı olarak bu ölü hücrelerin ölmesi nedeniyle Alzheimer ortaya çıkar. Alzheimer hastalığı, genellikle yaşlılık hastalığı olarak bilir ve 65 yaş üzerindeki kişilerde görülen bir rahatsızlıktır.
Kişilerin yaşam süresi arttıkça Alzheimer riskinin de artacağı uzmanlar tarafından ortaya koyulmuş bir gerçektir. Ancak bu demek değildir ki her 65 yaş üzerindeki kişi Alzheimer hastalığına yakalanacak. Alzheimer şikâyetleri, erken dönemde de kendini gösterebilecek bir hastalıktır. Kişilerin yaşı ilerledikçe hastalığında semptomları artış gösterebilir. Hatta hastalık iyice ilerlediğinde ise kişi karşılıklı diyalogları devam ettiremeyecek duruma gelebilir.
Çok ilerlemiş vakalarda görülen günlük işleri tamamlayabilmek imkânsız hale gelebilir. Bazı basit işlerin bile yapımı hastalara imkânsız gibi görünebilir. Bu tip hastalar ise tek başına hayatlarını idame ettiremezler ve yanlarında bir bakıcıya ihtiyaç duyarlar. Alzheimer hastalığı tedavisi sürecinden önce bilinmesi gereken konu bu hastalığın tam bir çözümünün olmadığıdır.
Uzmanlar, Alzheimer hastalarında hastalığa neden olan semptomların azalmasını amaçlar, hastalığın ilerleyişini yavaşlatmayı planlarlar. Alzheimer rahatsızlığında genetik faktörlerin de rolü olduğu kabul edilirken özellikle ailesinde Alzheimer öyküsü olan kişilerin hafızasını güçlü tutması yine uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.
Alzheimer Hastalığının Tedavisinde Ortalama Fiyatlara Neler Etki Eder?
Alzheimer hastalığında hastaların ve hasta yakınlarının bilmesi gereken konu da kesin bir tedavi sürecinin olmadığıdır. Yani hastalığın iyileşmesi gibi bir durum günümüzde hala belirsizliğini korumaktadır. Doktorlar, alzheimer hastalarına ilaç tedavisi uygulamaktadır.
Semptomların bu ilaçlarla hafiflemesi ve hastalığın ilerleme hızının azaltılması hedeflenebilir. Ancak hastalığın ilerlemesi ilaçların yanı sıra hastanın kendisi ile de ilgili olabilmektedir. Davranışsal uygulamalarla Alzheimer hastasının anlama ve kavrama yeteneği ile davranışsal (giyinme, yemek, diş, banyo, hijyen, yakınlarını tanıma) bulgularında oluşan sorunların azalmasına yardımcı olunabilir.
Tedavide doktorların verdiği ilaçlar hastalığın tedavi edildiği sağlık kuruluşu, tedaviyi yapan doktor ve buna benzer birçok unsur tedavi sürecindeki fiyatlara etki eden etmenlerdendir. Hastalar isterler ise tedavilerini devlet hastanelerinde ücretsiz muayene olarak alabilir. Bu durumda sadece hastalar kullanacakları ilaçlara bir fiyat ödemektedirler. Bu da ilaç fiyatlarına ya da sağlık sigortasının varlığına göre değişkenlik gösterir.
Hastalar tedavilerini özel bir hastanede devam etmek isterler ise o zaman da fiyatlar o sağlık kuruluşunun fiyat politikasına doktorun muayene ücretine göre değişkenlik gösterebilir. Üstelik hastanın tedavisinin konumu bile sağlık kuruluşlarının fiyatlarında değişikliğe neden olabilir.
Tedavi sürecinde fiyat hassasiyeti bulunan hastalar sağlık kuruluşlarına giderek fiyat politikaları ve muayene ücretler hakkında bilgi alarak tedaviye başlayabilirler.
Alzheimer Hastalığının Tedavi Ücreti Kredi Kartı İle Ödenebilir Mi?
Alzheimer hastalığı çok büyük bir maddi götürüsü olmayan bir hastalık olmakla birlikte hastaların tedavisi için ödeme şekli kendi imkanları doğrultusunda belirlenir. Yani hastanın tedavi için ödemesini nasıl yapacağı kendi finansal durumu ile alakalıdır.
Devlet hastanelerinden hizmet alan Alzheimer hastaları muayene ücreti gibi ekstra ücretleri ödemediğinden kullandıkları ilaç ücretlerinden sorumlulardır. Ayrıca devlet hastanelerine muayene ücreti ödenmediği ile ilgili olarak bir konuya da açıklık getirilmesi gerekir.
Özel hastanelere göre devlet hastanelerinde elden muayene ücreti alınmaz. Eğer hastanın sağlık güvencesi var ise muayene ücreti ve ilaçlar için ödenen ücretin bir bölümü SGK tarafından karşılanır. Hastalar cüzi bir miktar öderler. Ancak Alzheimer hastasının tedavisi devlet hastanesinde değil de özel hastanede yapılacak ise elbette belli bir ücretin çıkması doğaldır.
Hastalar da bu ücreti kredi kartı ile ödemeyi seçebilir. Bu konuda sağlık kuruluşunun fiyat politikası gereği kredi kartı ile ödeme kabul edip etmediği öğrenilmesi de uygun olabilir. Ancak kredi kartı ile ödeme yapılabileceği var sayılırsa bu ödemenin kredi kartına peşin yapılması gerekmektedir. Kredi kartına taksit seçeneği sağlık kuruluşlarının fiyat politikaları arasında bulunmamaktadır.
Özel Hastanelerde Alzheimer Ameliyatını Sigorta Karşılıyor Mu?
Yazının başında da belirttiğimiz gibi Alzheimer hastalığı bir yaşlılık hastalığıdır ve buna bağlı olarak bu hastalığın bir ameliyatı ve kesin iyileşmesi gibi bir durum yoktur. Ancak tıp dünyası her geçen gün birçok araştırma yapmakta ve hastalıklar ile ilgili olarak da verilerini sürekli olarak güncellemektedirler.
Hastalığın seyrini değiştirecek ve hastaların yaşam kalitesini arttıracak yeni tedavi yöntemleri halen bilim adamları tarafından geliştirilmektedir. Alzheimer konusunda halen yapılı devam eden araştırmalar söz konusudur. Verdiğimiz bilgiler kanıtlanan ve geçerliliği olan başka bir tedavi şekli olana kadar kesinliğini korumaktadır.
Hastalar tedavi süreçleri hakkında nasıl bir yol izleneceği hakkında bilgileri hizmet alacakları sağlık kuruluşu ya da doktoru ile iletişime geçerek sağlayabilirler. Ancak genel olarak cevap vermek gerekir ise özel hastanelerde yapılacak olan ameliyatların belli bir kısmı devlet tarafından karşılanmaktadır. Eğer özel hastanelerin SGK anlaşması bulunuyorsa ve tedavi edilecek hastalık devletin karşıladığı ameliyatlardan biri ise o zaman ameliyatı SGK tarafından karşılanmaktadır.
Konuya geri dönecek olursak uzmanlar hastalara Alzheimer teşhisi koyduktan sonra tedavi süreci de başlamış olur. Hastalığın seyir kişiden kişiye değiştiği gibi tedavi süreci de hastanın yaşına, hastalığın düzeyine ve genetik faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Özel Hastanelerde Alzheimer Tedavisi Ne Kadar?
Alzheimer’dan kaynaklanan bazı semptomları yatıştırmak için uzman doktorlar tarafından önerilen bazı ilaçlar ve uygulama yöntemleri vardır. Eğer özel bir hastaneden tedavi alınacak ise bu tedavinin fiyatları hakkında belirli bir şey söylemek doğru olmaz.
Alzheimer tedavisinin yapılacağı sağlık kuruluşu ya da tedaviyi yapacak doktorun deneyimi ve muayene ücreti ya da hastalığın seyri hastadan hastaya değişiklik gösterebilir. Bu gibi değişikliklerde tedavide uygulanacak yöntemlerin değişmesine ve buna bağlı olarak da fiyatların değişmesine sebep olabilir en doğru bilgi için sağlık kuruluşu ya da tedavinin alınacağı doktordan bilgi alınması gerekebilir.
Alzheimer Tedavisi Devlet Hastanesinde Yapılır Mı?
Alzheimer günümüzde en sık karşılaşılan yaşlılık hastalıklarından biridir. Bu yüzden hemen hemen her devlet hastanesinde hastalığın tedavisini yürütecek uzman doktor bulunmaktadır. Devlet hastaneleri de bu anlamda Alzheimerlı hastalara da hizmet vermektedir.
Tabi ki devlet hastanesinin kapasitesi ye da kadrosunda Alzheimer hastalığı konusunda deneyimli bir doktorun varlığı ile de ilgilidir. Her sağlık kuruluşunda Alzheimer hastalığını tedavi edecek uzman doktor bulunmayabilir. Ancak bu durumda hastalar tedavileri için başka bir hastanedeki uzman doktor ile hastalık konusunda konuşabilir ve tedavi olabilir. Bu konu hasta ve doktor arasında olan bir konudur ve hastalar doktor seçimine kendiler karar vermelilerdir.
Alzheimer olan hastaların mümkün olduğunda bağımsız yaşamasını sağlamak hastalığın seyri açısından büyük öneme sahiptir. Hastaların ev ortamında dolaşmasına olanak sağlayacak değişiklikler yapmak ya da etrafa hatıraları tetikleyici nesneler ve notlar bırakmak uzmanların başvurduğu maliyetsiz uygulamalardan biridir.
Ayrıca hastalığın seyrini değiştirecek ve hastaların şikayetlerini azaltacak yeni tedavi denemeleri yapılmaktadır. Yeni bir tedavi şekli bulunana kadar uygulanan yöntemler yine uzman doktorlar tarafından karar verilmelidir.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]